Vrij werk


Vrij Werk

De portretten maak ik niet onder dwang – het tegendeel is waar – maar alles wat ik niet in opdracht van anderen heb gemaakt, is hier verzameld onder het kopje vrij werk. Door de jaren heen heb ik mij, door  wat er van dag tot dag gebeurde, thuis en op reis, laten inspireren.

 

Droomwereld

Er zijn schilderijen, die een verhaal vertellen. Het verhaal is als een droom. Ik zou willen zeggen: wij dromen onze eigen wereld, die wel of niet realiteit wordt in deze, onze wereld.

Bloemenweelde

Er zijn schilderijen, groot en exuberant of klein en fijn, die de bloemenwereld bezingen. Laat- Middeleeuws Mille-Fleurs rencontre/meets zestigerjaren Flower Power. Ook in mijn portretten, toegevoegd aan deze serie, zijn vaak bloemmotieven geweven in de achtergrond. Zoals je zult zien, lopen de thema’s hier en daar in elkaar over.

Heiligdom

Wat krijg je als je “the History of Art” kruist met “the Art of Being”?  Wat is de grond van zijn? Wie ben ik? Wat voel ik in plaats van Wat denk ik? Wat is verborgen achter de zichtbare werkelijkheid? Hoe schilder ik mijn ziel? Of hoe schilder ik stilte? Mijn lange zoektocht is een ontdekkingsreis geworden.

Isis

Geïnspireerd: mijn ziel wil zichzelf uitdrukken door mijn hand. Bewustzijn is verliefd op ervaring.

Archetype / tronie

En ook bij het vrije werk zitten portretten. Het oude woord “tronie” dat toen nog niet de huidige pejoratieve betekenis had,  en het nieuwere woord “archetype” duiden deze serie.