Contact

Over Toinie

Toinie van Schendel is voor alles portretschilder. Haar hand is aandachtig, maar onvoorspelbaar. Haar hand weet, gestuurd door ervaring en haar innerlijk weten.
 
Ingrediënten: potlood, houtskool, pastel, conté, inkt of waterverf op 300 grams papier, olieverf of tempera op paneel of linnen doek. Zij houdt van de intimiteit van een klein formaat, soms bijna miniatuur. Zij houdt van de eenvoud van een gevoelige houtskoollijn op zuiver wit, naast de weelde van bladgoud, bladzilver en uitbundige versiering, vaak met bloem-, vogel- en vlindermotieven. De wisselende mix van deze subtiele ingrediënten, maakt dat ieder portret compleet eigen is, maar toch ontegenzeggelijk een ‘van Schendel’.
 
Misschien is juist die aandachtige, maar onvoorspelbare hand de rode draad door al haar werk. In haar vrije werk brengt haar verbeelding haar naar onvoorziene verten, vol verrassingen.
 
Ook heeft zij fotoboeken van haar werk gemaakt met aanvullende korte teksten en gedichten.
 
Lucas Mol
 

Contact

Een website is leuk, maar als je me niet alleen virtually maar ook really wilt ontmoeten, ben je welkom in mijn atelier. Per e-mail of telefoon kun je een afspraak maken.

Ook voor eventuele opdrachten kun je zo terecht. Behalve portretten kun je ook bloemenschilderijen bestellen of een combinatie: een portret van jezelf, je geliefde, je moeder, je kind in een bloemenwereld.

de Vlasschuur
Ruiterweg 3, 1251 ZX Laren
mail@toinie.nl
‭(06) 54 31 53 87‬